Tekstil ve Moda

Hamilelikte Kıyafet Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz 🤰

Hamilelikte elbise kalıpları gebeliğin ilerleyen döneminde değişmektedir. 
Hamile kıyafetleri, kadınların hamilelik dönemleri için özel tasarlanan giysilerdir. Normal elbiselerden farklı olarak, hamilelik dönemindeki kadınların kendini daha rahat hissedebilmesi ve giyilen kıyafetin bedeni tam olarak kavraması için tasarlanmış ürünlerdir. 

Kadın bedeni, hamileliğin belli bir aşamasından sonra dışarıdan da farkedilecek şekilde değişmeye başlamaktadır. Bebeğin geliştiği rahmin büyümesi, belli bölgelerde kilo artışı gibi. Bu  gibi değişimler hamileliğin ilerleyen aylarında kendini daha da belli etmektedir, vücut yapısı değişmekte, karın duvarı esnemekte ve hamileliğin sonunda karın kasları esneklik sınırına ulaşmaktadır. 

Hamilelik döneminde değişimler; göğüs, karın, gluteal bölgeleri ile femur ve kolda gözlenmektedir. Bedendeki en büyük değişim ise karın bölgesinde gerçekleşmektedir. Hamilelik kadın vücudunda, devamlı olarak fizyolojik ve psikolojik değişimlere neden olmaktadır. Bu değişimlerin ise hamile kadınların giyim tercihleri ve giyim alışkanlıklarını etkilememesi düşünülemez. 

İşte elbise için alışverişe çıkarken aklımızda bulunması gerekenler: 

- Elbiseler hamilelik esnasında hareketi kolaylaştıran, kan dolaşımını engellemeyen ve vücudun fizyolojik yapısına uygun şekilde tasarlanmalıdır. 

- Bunun yanında, giysilerin kumaş özellikleri de hamileler için önemlidir. Kumaşların yumuşak, esnek, hava geçirgen ve sağlıklı olması gereklidir. Hamile giysileri, gerek ev içinde kullanım; gerekse ev dışında kullanım amacıyla üretilirler. Bu elbiseler: etek, kazak, tişört, pantolon, uzun elbise, iç giyim vb. olarak sıralanabilir. 

- Hamile giysilerinde aranan en önemli özellik, giysinin karın bölgesinin rahat olmasıdır. Bu ürünlerde bedenin aldığı yeni şekil esastır, karın bölgesinin daha geniş, elbisenin yapısının daha rahat, kullanım sırasında giyilip çıkartılmasının daha kolay olması istenmektedir. 

- Hamilelik döneminde iç çamaşırı seçimi anne adayının sağlığı açısından çok önemlidir. Hormonlar nedeniyle memelerinizde büyüme olacaktır. Öncelikle bu dönemde giyilen iç çamaşırlarınız sentetik olmayan pamuklu kumaşlardan yapılmış olmalı, kan dolaşımınız üzerine olumsuz etki göstermemelidir. Sütyenlerinizi değişen meme ölçülerinize uyum sağlaması açısından penye ve balensiz tercih etmemelisiniz. Meme uçlarının giderek hassaslaşması ve kolayca tahriş olabilmeleri nedeniyle memeyi tam sarmayan, hafif bol sütyenlerin tercihi daha yerinde olacaktır. 
Tesettür giyimde de hamile giysileri çok çeşitli model ve şekilde sunulmaktadır. 
Hamile giysileri, katma değeri yüksek bir giysi grubu olmasına rağmen geçmiş yıllarda bu alanda faaliyet gösteren firma sayısı yetersizdi. Son yıllarda hamile giysileri alanındaki pazar boşluğunu gören firmalar bu alana yönelmiş, gerek ulusal gerekse uluslararası pazarda yer alan önemli markalar hamilelere yönelik koleksiyonlar hazırlamışlardır. Kullanım süresinin kısa olması ve yüksek fiyatlar nedeniyle, hamilelikleri boyunca kadınlar sınırlı sayıda hamile giysisi satın almaktadırlar. Bu durum firmaları, hamileleri giysi almaya özendirecek farklı model özellikleri ve çeşitli baskı-nakış teknikleri ile hamile giysileri üretmeye yönlendirmiştir. Artan rekabet ise fiyatların aşağı çekilmesine, ürün çeşitliliğine ve ürüne ulaşımın kolaylaşmasına yardımcı olmaktadır. 

11 yorum:

belli bir aydan sonra özellikle hamileliğin beşinci ayından sonra kesinlikle bu tür elbiselere ihtiyaç duyuluyor..

hamile elbiseleri rahat yumuşak tuşesi iyi ve konforlu olmalıdır. çünkü onlar bunu hakediyor

Gebelik döneminde hangi tür giyeceklerden kaçınılmalıdır.
-Beli sıkan sıkı giyecekler ve kemerler
-Naylon ve sentetik iç çamaşırları
-Sıkı ve sert sutyenler
-Yüksek topuklu ve ayağa tam oturan ayakkabılar
-Karın ve göbek kısmını sıkan kıyafetler
-Dar pantolonlar, bacağı sıkan çoraplar

Hamile giyiminde iç çamaşırı seçimi
Gebeliğin ilk üç ayında göğüsler ileri derecede büyüyecektir. Bu dönemde meme dokusuna tam destek sağlayacak şekilde ne büyük ne küçük tam ölçüsünde geniş balenli ve geniş askılı sutyenler tercih edilmelidir. ‹leri derecede büyümüş göğüsler için gebelere gece yatarken de destek sağlama amaçlı sütyen kullanmaları önerilir. Gebelikte meme deformasyonunun sebebi zamanında meme dokusuna uygun destek vermemektir. Hiçbir zaman unutmayınız meme bağ dokusu bir kez deforme olduğunda, geri dönüş mümkün değildir. Halk arasında emzirmenin memeyi deforme ettiğine inanılmaktadır. Bu inanç yanlıştır.

Gebelikte ayakkabı seçimi nasıl olmalıdır? Rahat etmek için ne tarz ayakkabılar seçilmelidir?
Tabanının iki katı yüksekliğinde topuğu olan ayakkabılar, sırtınız için tehlikeli olabilecek düz veya yüksek topuklu ayakkabılardan daha uygundur. Deri gibi doğal malzemeden yapılmış ayakkabılar ayaklarınızın havasız kalmasını önleyecektir. Düz yada küçük topuklu, ayağınıza hafif bol olanları tercih ediniz. ileri gebelik haftalarında eğilip giyme zorluğu olacağından bağsız ayakkabılar tercih edilmelidir. Hamilelikte kış ayları için cırt cırtlı yada fermuarlı olan botlar tercih edilmelidir.

İç çamaşırı seçiminde gebeler sentetik olmayan özellikle pamuklu ürünleri tercih etmelidirler. İç çamaşırları genellikle bol seçilmeli ve kan dolaşımı üzerine muhtemel olumsuz etkilerini engellemek için iç çamaşırı lastiklerinin çok sıkmaması gerektiği akıldan çıkarılmamalıdır. Gebe elbisesi ve aksesurları satan mağazalarda, hamileler için özel üretilmiş iç çamaşırı ve sütyenler bulmak mümkündür. Gebelerin bu çeşit ürünleri mümkünse alıp kullanmasını tavsiye edilir.

hamile giyimi, hamile elbiseleri anne ve bebeğin rahat edebileceği şekilde tasarlanan, bebek anne karnında büyüdükçe, kadının karın bölgesinin ve basenlerin genişlemesi nedeniyle bu bölgelerin daha bol dikildiği elbise tarzıdır

Kaçıncı ayda hamile kıyafeti giyilir diyorsan bu sorunun cevabı anneden anneye değişir çünkü her kadının fizyolojisi aynı değildir ancak geçiş için bir doktor olarak tavsiyem 3. veya 4. aydan sonra normal elbise giyilmemelidir.

tesettür hamile elbiseleri için kumaş seçiminizi: pamuklu (yumuşak dokulu), Penye, pamuk triko, yün triko, ipekten yana yapabilirsiniz, tesettür giyimde polyester çokça kullanıyor bu tür hamile kıyafetlerinden uzak durulmalı

gebelik kıyafetleri son dönemde artan talep var koranada millet çocuk mu yapmaya başladı

hamile kıyafetleri özellikleri, hamile elbisesi seçimi, hamile giyim,