Tekstil ve Moda

Dünyanın En Pahalı Kumaş Türleri

Dünyanın en pahalı elbiselerinin ham maddesi vikunya kumaşlar. 
Dünyada lüks ve pahalı kumaş çeşitleri denilince aklımıza; mücevherler ile süslü elbiseler, gümüş iplikler ile dokunan satenler, değerli taşlarla bezenen jakarlı dokumalar, altın işlemeli brokarlar gibi göz kamaştırıcı dokular gelir. Ancak bu sıralama tekstil ürünleri harici değerli eşyaların elbise üretiminde kullanılması nedeniyle tam olarak doğru değildir. Sayılan elbiselerde değerlidir ancak bu ürünler altın, gümüş, değerli taşlar gibi daha değerli çeşitli ürünler eklenerek sonradan değerli hale getirilir. Tekstil ham maddesi ve malzeme olarak yukarıda sayılanlar başlangıçta sıradan bir üründür. Bu yazımızda sizlere dünyanın en pahalı kumaş türlerini sıralayacağız, ham madde olarak da lüks olan bu değerli kumaşlar üstün lif özellikleri ve bunun yanı sıra; üretimlerinin az olmasından dolayı çok değerli. İşte günümüzün modern bulunmaz Hint kumaşları; 
Vikunyaların ana vatanı Güney Amerika kıtasıdır. 
1) Vikunya (vicuña): 
Dünyanın en pahalı kumaşı; ana vatanı Peru olan ancak Bolivya, Şili ve Arjantin'de küçük sayılarda bulunabilen; Peru’nun milli hayvanı olarak kabul edilen bir tür deveden alınan yünlerden elde ediliyor. Vikunya (vicuna) dünyadaki en değerli lif kaynağı. Bu nadir bulunan lif ve kumaştan yapılan elbiseler fahiş fiyat etiketi ile müşterilerini bekliyor. Vikunyalar her iki yılda bir kırkılıyor az miktarda vikunya yünü elde ediliyor. Elde edilen 1 metrelik ham kumaşın maliyeti yaklaşık 2000 - 3500 dolar (USD) arasında yüksek bir rakam olmaktadır. 
İpekli kumaşlar yumuşaklığı ile ünlüdür. 
2) İpek: 
Bu ünlü ve asırlardır kullanılan, kraliçelere layık bir kumaş türü; ipek, yumuşaklığı ile büyüleyen lüks ve paranın satın alabileceği en değerli kumaşlar arasında yerini alıyor. Sadece dut yaprağı beslenen ipek böceklerinin, insanlığa hediyesi. Canlı renk ve yumuşak dokusu son derece muntazam olan ipek liflerinin ortaya çıkardığı kumaşlar. 
Kürk, insanlık tarihinin en eski bir giyim ham maddelerinden biridir. 
3) Kürk (Hayvan postu): 
İnsanlık tarihi kadar eski bir tekstil ürünü olan kürkler günümüzde lüksün ve zenginliğin göstergesi. En eski kumaş türlerinden biri olan kürk, sınırlı kaynak ve nadir bulunan hayvan türlerinin sayısında yaptığı baskı nedeniyle bir çok kişinin hedefinde. Aksesuar ve ev dekorasyonunda da kullanılıyor. Kürkü için öldürülen ve nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan bazı hayvanların avlanması yasak. En pahalı türü ise leopardan elde edilen kürkler. 
Keten kumaşlar genelikle yazlık elbise yapımında kullanılır. 
4) Keten: 
Keten, Antik Mısır'da elbise ham maddesi olarak kullanılmaya başladı. Keten, ülkenin iklim özellikleri nedeniyle uygun bir giyim ham maddesi olarak görüldü ve elbise üretiminde kullanıldı. Böylece insana ferahlık veren keten bitkisinden elde edilen kumaşlar dokunup, sıcak olan iklim şartlarına uygun olan kumaş meydana getirildi. Dünyanın en eski kültür bitkilerinden biri olan ketenden elde edilen kumaşlar serinlik ve konfor kaynağı olarak kullanılıyor. Bu özellikleri de onu yaz aylarında vazgeçilmez yapıyor ve en değerli kumaş türleri arasına girmesini sağlıyor. 

20 yorum:

böylece dünyadaki en pahalı kumaş hammaddelerini de öğrenmiş olduk

İnkaların zamanlarından beri tüylerinden yararlanılan vikunyalar o zamanlarda şehre daha yakın bölgelerde yaşasalar da tüylerinden elde edilen kumaşlar, bugün de olduğu gibi, yalnızca varlıklı ve soylu insanların kıyafetlerinde kullanılıyormuş.
Yerli halk, ancak gümülecekleri zaman vikunya kumaşına kavuşabiliyormuş. O zamanlarda bile büyük bir değere sahip olan bu özel kumaş İnkalar tarfından “tanrıların kumaşı” olarak adlandırılıyormuş. Hatta bu kumaşın kullanımını yalnızca soylularla kısıtlı kılabilmek için özel bir kanun bile çıkarılmış.

Metresi 4500 dolardan daha pahalı bir kumaş olan Vikunya’dan elde edilen çoraplar (Falke Vicuna) 860 euroya, takım elbiseler (Holland & Sherry) ise 50,000 dolara satışa sunuluyor.

tekstil elyafları giyinmek, ısınmak, süslenmek veya zenginliği sergilemek gibi çok çeşitli amaçlarla kullanılır, vikunya tüyü de zenginliği göstermek için kullanılıyor sadece ısınmak veya giyinmek için o para verilmez

dünyanın en pahalı kumaşı bulunmaz hint kumaşı değil miymiş, bulunmaz hint kumaşı asyada değil güney amerikada karşımıza çıkıyor. Nice padişahlar krallar sultanlar bu kumaşın içine giremeden göçüp gitmişler. Bende böylece modern bulunmaz hint kumaşını öğrenmiş oldum.

dünyanın en pahalı elbisesi bu kumaşlardan mı yapılıyor?

burada dünyanın en pahalı elbisesi demiyor ki en pahalı kumaşı türleri diyor, pamuk ya da başka malzemelerden de çok pahalı elbiseler yapılabilir. özel üretim haute couture tarzı kişiye özel tasarım olan elbiseler daha pahalı olabilir. Burada önemli olan ham malzeme yani ham kumaş olarak yukarda sayılan türler işlenmemiş halde en değerli kumaş türleri diyor. ben bi elbise yaparım misal yünden ama üzerine değerli taşlar eklerim al sana en değerli elbise.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen moda haftasında göz alıcı kıyafetler sergilendi. Ancak bir elbise dikkatleri üzerine çekti. Değeri tam olarak 5 milyon 700 bin dolar olan giysi, dünyanın en pahalı kıyafeti olarak kayıtlara geçti. İngiliz tasarımcı Debbi Wingham'e ait bu kıyafet 13 kilogram ağırlığında ve her biri 50 kıratlık 2 siyah elmas ile süslenmiş. Elmaslar heba edildi diye düşünenler arasında bu elmaslar tartışmaya neden oldu. Kimileri elbisenin gerçekten çok güzel olduğunu düşünürken; kimileriyse göz alıcı elmasların böyle bir elbise üzerinde heba edildiğini düşünüyor. bir haberden alıntı en pahalı elbise konusunda listenin başındaki elbise

İngiliz modacı Debbie Wingham bazı Müslüman toplumlardaki kadınların giydiği "aba" dan esinlenerek tasarladığı elbisenin üzerine 2 bin değerli taş koyarak dünyanın en pahalı elbisesine imza attı

Dünyanın en değerli kumaşlarından biri sayılan hint ipeği yüzyıllar boyu kıtalar arasında dolanırken, develerin üzerinde aylarca gezdikten ve nice dağlar, tepeler, nehirler ve ovaları geçip; bir de harami saldırılarını atlattıktan sonra belki bir şehrin pazar yerinde belki de kervansarayda dinlenen kervancıların çıkınları içinden tüm güzelliğiyle gün yüzüne çıkarak yeni sahipleriyle buluşurmuş. Hint kumaşının bulunmazlığına yada az bulunurluğuna ilişkin Türkçe'deki bu deyiş de bulunmayan başka şeyler için de kullanılır olmuş zamanla.

dünyanın en değerli kumaşı bedenimizdir, tenimiz dünyanın bütün kumaşlarından daha değerlidir, yüzümüzün derisinde oluşan bir kırışıklığı gidermek için ödenen parayı, harcanan çabaları düşünün, bütün elbiselerden daha değerli olan sadece bir elbise var!

dünyadaki en değerli elbise bence kürklerdir, özellikle nadir bulunan hayvan kürkleri çok değerli ve ne kadar da engellenmeye çalışılırsa çalışılsın gerçek kürk kullanımının önüne geçilemiyor ve yasak olan şeyde bir takım zengin insanları daha çok cezbediyor ve bu kürklere tonla para veriyorlar.

değerli kumaş isimleri ve değerli kumaş türleri; üretim metodu, malzeme türüne göre değişiyor sanırım.

en değerli kumaşlar: aynı zamanda en pahalı iplik, en pahalı yün, en pahalı elyaf, en pahalı deri kumaş, en pahalı kürk ve en pahalı liflerdir aynı zamanda. bu kumaşlardan elde edilen kıyafetlerde kumaş çeşitleri içinde türlerine göre ortalama ürün fiyatları itibariyle en pahalı kumaş ve en pahalı elbiselerdir bu nedenle.

en pahalı kumaş çeşitlerini öğrendim şimdi sıra para biriktirmekte

bu sözü buraya bırakayım: nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok nice elbiseler gördüm içinde insan yok!

ne kadar vurucu bir değil mi kumaşın pahalı ve lüks olması veya elbisenin en pahalı, en değerli kumaş olması önemli mi o kadar. ne en pahalı kumaş ne pahalı elbise önemli olan insan olmak sanırım.

en pahalı ve lüks kumaş çeşitleri nelerdir,dünyanın en değerli kumaşı hangisidir,en nadir bulunan kumaşlar,en güzel ve kaliteli kumaş türleri,en pahalı elbiseler,

bize dünyanın en lüks ve pahalı kumaşları lazım değil sağlam, sağlıklı ve kullanışlı olsun yeterli

ya ucuza olsun ne olacak ki, pahalı olması iyi veya doğru veya gerekli olduğu gösteriyor mu ?

Geçen ünlü bir mağazada vikunya yününden üretilen kabanının fiyatını gördüm aşağı avm otoparkına park ettiğim araba arasında çok az fiyat farkı var biraz zorlasan takas ederim o derece yani.