Tekstil ve Moda

Ütüleme Sembolleri

Ütüleme sembolleri ve anlamları. 

Ütü, herhangi bir ısıda, buharlı veya kuru şekilde tekstillerin yüzeyindeki kırışıklıkları gidermek için yapılır. Standart bir ütüleme işlemi, buharlı ya da kuru olarak, herhangi bir ısıda ve sürede uygulanabilir. 

Düşük (hafif) Isı Ütü: Çamaşıra normal bir ütüleme işlemi, buharlı ya da kuru olarak, Düşük Isı - 110 °C - ayarında uygulanabilir. 

Orta Isı Ütü: Çamaşıra normal bir ütüleme işlemi, buharlı ya da kuru olarak, Orta Isı - 150 °C - ayarında uygulanabilir. 

Yüksek Isı Ütü: Çamaşıra normal bir ütüleme işlemi, buharlı ya da kuru olarak, Yüksek Isı - 200 °C - ayarında uygulanabilir. 

Ütü Yapılmaz: Çamaşıra herhangi bir ütü işlemi uygulanmaz. 

Buharsız Ütü: Çamaşıra belirtilen ısıda, buharsız ütüleme işlemi uygulanabilir. 

5 yorum:

ütü yapma talimatlarına ve ütü derecelerine eksiksiz uymak lazım çünkü aksi durumda bir anda elbiseyi bir daha giyilemeyecek hale getirme ihtimaliniz epey bi yüksek

bir bayan olarak ütüden nefret ediyorum, sanırım ütüye tepki olarak doğdum

bu semboller dünyanın her yerindeki kadınlar için anlaşılıp ona göre ütü yapılması için uluslararası işaretlerdir, tabii erkekler tarafından da anlaşılır.

buharsız ütüleme derece işareti nasıldır, ütüleme işaretleri ne anlama geliyor, ütü yapılmaz sembolü nedir, yüksek ısıda ütülenmeli işareti, düşük sıcaklık ütü sembolleri

Ütü yapılmaz işareti nedir asıl bilinmesi gereken ütü sembolü bu bence