Tekstil ve Moda

Alışveriş Nasıl Yapılmalı, Alışveriş Esnasında Nelere Dikkat Edilmeli 🛒

Evet alışveriş, kadınlar başta olmak bazılarımız onu çok seviyor; bazılarımız! ya da bazı erkekler diye düzeltelim ondan nefret ediyor, ancak alışveriş olmadan da olmuyor sevsek de sevmesek de. 

Peki düşündünüz mü hiç, alışveriş nasıl yapılmalı, nelere dikkat edilmeli. Alışveriş yapmanın püf noktaları neler. Mutlaka çevremizde alışverişi bir sanat haline dönüştüren insanlar var ancak büyük çoğunluk bu konuda biraz yardıma ihtiyaç duyuyor. İşte bu yazımızda; alışverişte işinize yarayacak pratik ve basit yöntemleri bir araya getirerek, basit detayları değerlendirip kendimize uygun alışveriş nasıl yapılır kısaca anlatmaya çalışacağız tekstil sayfası olarak. Eksiklerimiz varsa yorumlara ekleyebilirsiniz. İşte o altın alışveriş tavsiyeleri: 

1) Alışveriş yapmaya zorunlu olmadıkça çıkmayın: 
Bu madde bence en önemli ve uygulanması zor olan kısım. Başlamak bitirmenin yarısı olduğu gibi alışverişe sık çıkmakta ihtiyacımız olmayan pek çok şeyi evlerimize doldurmanın başlangıç noktası bence. Hepimizin gardropları tıka basa dolu ama yeni bir parça için her zaman yer var. Doğal olarak birde moda diye bir şey var ki aynı ürünün değişik renklerini bile alabiliyoruz. Bunun adı her şeyin yeni modeli olmalı düşüncesi. O yıl siyah moda ise her şeyin mutlaka siyahı da olmalı, siyah kot altına uyumlu klasik bir bot veya mevsime uygun ayakkabı bunları tamamlayan bluz, ceket, aksesuar vb. 

Haftasonu bir düğün var ve dolabınız bunun için uygun bir sürü elbiseye ev sahipliği yapıyor ancak aradığınız elbiseyi bir türlü bulamıyorsunuz yada elbiseyi buldunuz eklemek istediğiniz mutlaka bir şeyler oluyor belki herşey güzel ancak geçen yıl moda olan çantanız şimdi demode olmuş işte alışveriş için bulduğunuz kendimizce bir neden daha. Tüm bu çılgınlığı önlemek için alışverişe sık sık çıkılmamalı ve ister elbise alışverişi yapalım ister market alışverişi; gözlerimiz sadece ihtiyaç duyduğumuz şeylere odaklanmalı. 
Pek çok kişi ihtiyacı olmayan ya da hiç kullanmayacağı ürünleri, bir gün işe yarar diye satın almıştır. 
2) İhtiyacın olanı satın al, ihtiyacın olduğunu düşündüğünü değil: 
Bazı eşyaları mağazada görürüz çok beğeniriz ya da herhangi bir ürünü ileride kullanırım diye alırız ancak eve gelince eşyayı bir köşeye bırakır ve onu ikinci defa ancak dip bucak temizlik esnasında görürüz. İşte bu eşyalar çok büyük indirim sonucu; aaa bak ne kadar ucuz; bu fiyatı bir daha bulamayız diye aldığımız veya hiç başlamayacağımız bir spor aktivitesi, kültürel, sanatsal etkinlik veya kurs için alınan malzemelerdir başka bir işe yaramazlar ve bir köşede bizi beklerler. Sırf kullanırım düşüncesi bizi hiç kullanmayacağımız bir eşyayı almaya itmiştir. 

Kendimden bir örnek vereyim; sonbaharın gelmesiyle yağmurlar başlamış ve yağmurluğa ihtiyacım olduğunu düşünmüştüm ve sonunda başka şeyler alırken yanında yağmurlukta aldım. Ancak bunun yanlış bir tercih olduğunu sonra anladım yağmurluğa hiç ihtiyacım yokmuş ve ben yağmurlukları hiç sevmiyormuşum. Elbisenin sert tuşesi, hışır hışır sesi ve yağmurda çok gezmediğimi de düşününce yanlışımın farkına vardım. Ayrıca yağmurluğun muadili olan şemsiyelerim vardı hemde renk renk. Bu konuda şemsiyelere olan sevgim de, yağmurluğun gözden düşmesine neden olan etmenlerden biriydi elbette. Evden her çıkışımda elimde olan şemsiyelerim bir yana bir de nereye koyduğumu bile unuttuğum yağmurluk bir yana. 
Özellikle internet alışverişlerinde beden problemi ile sık karşılaşılıyor. 
3) Denemeden, ürünü görmeden alma: 
Özellikler elbise ve tekstil ürünlerinin denenmesi üzerimizdeki görünüşü, beden yapımıza ve ölçülerimize en uygun elbisenin alınması şart. Özellikle internetten alışverişlerde buna dikkat edilmeli, ürün özellikleri iyice incelenmeli, gerektiğinde iade ve değişim olanağı sağlayan alışveriş siteleri tercih edilmeli. 

Örneğin ayakkabı alırken; ayaklar, genellikle, gün boyu ısı ve aktivite nedeniyle şişer. En doğru ayakkabıyı almak için gün sonunu beklemelisiniz. Ayakkabılar denenmeli; sadece numarasına bakarak ürün alınmamalı, her ürüne ait kalıplar farklı olabileceği için değişik türde ayakkabılar, aynı numaraya sahip olsa bile; aynı ebatlara sahip olmayabiliyor. 
Markalar sezon sonunda depolarını boşaltmak için büyük indirimlere gidiyorlar. 
4) Bütçene göre harca, sezon indirimlerini takip et: 
Alışverişte ihtiyacımız olan şeyler belirlenmeli ve gideceğimiz mağazalar önceden zihinde kararlaştırılmalıdır. Eğer kot pantolon alacaksak, bunun için gidebileceğimiz mağazalar bütçemize göre sırasıyla ziyaret edilmelidir. Tekstil ürünleri piyasaya ilk sürüldüğündeki fiyatları, sezon biterken aynı ürünlerin etiketlerinde yazan fiyattan pahalıdır. Genelde ürünler sezon sonunda daha ucuz olurlar, kış biterken kışlık ürün almak; yaz biterken de yazlık elbiseler ve ürünler almak bütçenize önemli katkılar sağlayacaktır. Eğer söz konusu ürün, çok acil bir ihtiyacımız değilse sezon sonu indirimleri de takip edilebilir ancak bazı ürünlerin çok satılan bedenleri veya renkleri sezon sonunda kalmayabiliyor bu da unutulmamalı. 

Yukarıdaki maddeler göz önüne alınarak bir plan dahilinde alışveriş tamamlanmalıdır. Güle güle kullanın.. 

11 yorum:

alışveriş yapmakta öğrenilir mi demeyin yazıyı dikkatle okuyun ve hayatınıza uygulayın hesaplı ekonomik ve israftan kaçınıp nasıl uygun elbise ve kıyafet alınır görün. alışveriş rehberi olarak hep aklımın bir köşesinde olacak alışveriş merkezinde, pazarda, dükkanda her nereden alışveriş yapıyorsam

alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz maddeler halinde
- Alışverişe çıkmadan önce
1. İhtiyaçlarınızı en iyi şekilde tespit ederek alışverişe çıkın.
2. Alışverinizi aceleye getirmeyin, son dakikaya da bırakmayın.
3. Reklamlara fazla itibar etmeyin.
4. Alışveriş yapacağınız bölgeyi önceden seçin.
5. Alışveriş yapacağınız ürün sayısı fazla ise not alınız.
- Alışveriş esnasında
1. Üzerinde etiketi bulunmayan gıda maddelerini (sebze, meyve hariç) mecbur kalmadıkça satın almayın.
2. Etiketlerde üretim ve son kullanma tarihleri ile üretici firma adını mutlaka arayın. Son kullanma tarihi geçmiş gıda maddelerini kesinlikle satın almayın.
3. İlk gördüğünüz gıdayı hemen satın almakta acele etmeyin, daha iyilerinin olabileceğini düşünün.
4. Tanımadığınız kimselerden veya bir daha göremeyeceğiniz satıcılardan mal almayın. Eğer alacaksanız daha özenli bir seçim yapın.
5. Mahalle pazarlarında açıkta satılan gıda maddelerini (sebze ve meyveler hariç) mecbur kalmadıkça satın almayın.
6. CE belgesi, TSE logosu, Sağlık Bakanlığı ve Gıda ve Tarım Bakanlığı gibi kuruluşlardan onaylı olması gereken ürün gruplarında bu işaretleri arayın.Garanti belgesi olması gereken ürünlerin bu belgelerini kontrol edin.
7. Alışveriş fişinizi veya faturanızı almayı unutmayın.
8. Paraüstü olarak verilen paraların sahte olup olmadığını kontrol edin.Kredi kartı ile alışveriş yapıyorsanız pos cihazından başka bir cihaza kartınızı okutmayın.

Kanundışı ve yanlış uygulamaları Tüketici hakem heyetlerine, bimer'e ve ilgili bakanlıklara bildirmekten çekinmeyin.

alışveriş nasıl yapılır pek bilmem ama alışveriş nasıl yapılmaz onu bilirim. 1. paran olmadan yapılmaz, 2. yanında çocuklar varken yapılmaz 3. eşini (karını) alışverişe yalnız göndererek yapılmaz, göndereceksende kredi kartı verilmez nakit verilir yada limiti az olan kredi kartı da verilebilir. birde haftasonu kalabalığında yapmam ben açıkcası

bir alışveriş yazdım google bana bunları mı demek istiyorsunuz diyor: bilinçli alışveriş nasıl yapılır, hesaplı mutfak alışverişi, pazar alışverişi listesi, alışveriş nasıl yazılır tdk, hesaplı mutfak alışverişi, kıyafet alışverişi nasıl yapılır, bilinçli alışveriş nasıl yapılır, pazarda alışveriş nasıl yapılır, pazar alışverişinde neler alınır, pazar alışverişi listesi, alışveriş anlamı nedir, satıcı nedir, online satış nedir, internet üzerinden alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz, internet üzerinden alışveriş siteleri, sanal alışveriş, tüketici nedir, bebek alışverişi kadınlar kulübü, bebek alışverişi nereden yapılır, bebek alışverişine kaçıncı ayda başlanmalı, yeni doğan bebek alışveriş listesi, doğum öncesi bebek alışveriş listesi, yeni doğan bebek alışverişinde neler alınmalı, ilk bebek hazırlıkları, bebek alışverişi ne zaman yapılmalı, çeyiz alışverişi listesi, çeyiz alışverişi nereden yapılır, okul alışverişi listesi, okul alışverişi nereden yapılır, okul alışverişinde neler alınmalı, ortaokul okul alışverişi listesi

alışveriş yapmayı bile bilmiyoruz, mağazaların ışıklarına, kumaşın renklerine kanıyoruz

marketten alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz maddeler halinde kısaca verilmiş, bence mağaza da çalışanlara da dikkat etmek gerekiyor, aman efendim çok yakıştı, sizi açtı, üzerinizde çok şık durdu falan filan. bu çalışanlardan uzak durun.

nasıl alışveriş yapılmalı maddeler halinde iyi güzel de nasıl alışveriş yapmamalıyız ya da yapılmamalı sorusu cevabı nerede

alışveriş sırasında yanınızda para olmamasına dikkat edin, kredi kartı hiç olmasın veya sadece alacağınız şeye yetecek kadar paranız olsun.

alışveriş rehberi önerileri, elbise alırken püf noktalar, akıllı alışveriş nedir nasıl yapılır, alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz, alışverişi sanata dönüştürmek, ekonomik alışveriş nasıl yapılır, ev ekonomisi ve giderler

markete gitmeden önce yapılması gerekenler listesi yapacağım ayrıca yapılmaması gerekenler de